Cautare

6612 de rezultate pentru "stirile unu tv deva 24 05 10 ora 17 30" (2.88 secunde)
Pentru ca nu a intrunit numarul necesar de 69 de voturi, reprezentand jumatate plus unu din numarul total al senatorilor, propunerile au fost respinse de plenul Senatului.
Liderul PIN, Cozmin Gusa, a declarat ieri ca presedintele suspendat Traian Basescu ar trebui sa-si dea demisia din functie in cazul in care la referendum nu va reusi sa adune jumatate plus unu din voturile romanilor.
Pentru validarea referendumului din 25 noiembrie pentru introducerea votului uninominal propus de presedintele Basescu era necesara prezenta a 50% plus unu din cetatenii cu drept de vot.
Pentru validarea referendumului din 25 noiembrie pentru introducerea votului uninominal propus de presedintele Basescu era necesara prezenta a 50% plus unu din cetatenii cu drept de vot.
De la proiectul PD seful statului apreciaza ca reduce cu 70 numarul de parlamentari, iar de la cel de la PSD faptul ca mandatul unui candidat este validat in primul tur daca un candidat obtine jumatate plus unu din cei care s-au prezentat si nu de la jumatate plus unu din lista electorala asa cum propune PD.
Este vorba despre o manevra mediatica de laborator, care se preda in anul unu, semestrul unu al oricarui curs de manipulare si se bazeaza pe psihologia comuna a ultimei impresii dinaintea votului.
Totusi, reprezentantii Opozitiei au nevoie sa mai adune exact 23 de voturi pentru a asigura majoritatea de 50 la suta plus unu pentru motiunea de cenzura anuntata si debarcarea guvernului Boc prin votul legislativului.
Democrat-liberalii au pregatit o modificare a Legii referendumului, astfel incat, daca se ajunge la referendum, demiterea sa fie aproape imposibila, neputand sa fie facuta decat cu votul a jumatate plus unu din numarul total al alegatorilor, adica aproape 9 milioane.
Conform Constitutiei RSR, care stipula atributiile si drepturile parlamentului comunist, sedintele nu se puteau derula sub nicio forma in absenta cvorumului de jumatate plus unu din numarul total al parlamentarilor (art.
1.Crin Antonescu, PNL - 34% 2.Victor Ponta, PSD - 24% 3.Dan Diaconescu, PPR - 6% 4.Theodor Baconschi, PDL - 4% 5.Dan Voiculescu, PC - 4% 6.C.V.Tudor, PRM - 4% 7.George Becali, PNG - 4% 8.Kelemen Hunor, UDMR - 3% De de a optat CCSB pentru Dan Voiculescu (68 de ani la viitoarele alegeri), care nici macar nu are o functie executiva in partid si nici nu a candidat vreodata la Cotroceni, in locul lui Daniel Constantin, care ar fi chiar necesar sa fie testat electoral, e o enigma care, cum spuneam, va alimenta de aici incolo multe speculatii.
Basescu e iresponsabil, iar cuvintele sale nu valoreaza doi bani Liderul PSD Victor Ponta a declarat, marti, in replica la afirmatiile sefului statului, ca daca USL va fi votat de 50% plus unu dintre romani, atunci Uniunea va forma Guvernul, iar presedintele va fi schimbat, adaugand ca Traian Basescu e un "iresponsabil, iar cuvintele sale nu valoreaza doi bani".
Printr-o decizie de primar, Antonie Solomon i-a retras toate atributiile viceprimarului Marinica Dinca, devenit inamicul public numarul unu pentru edilul-sef al Baniei Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a emis o decizie prin care i-a adus la cunostinta viceprimarului Marinica Dinca faptul ca de la 25 octombrie acesta nu-si va mai putea exercita atributiile aferente pozitiei sale.
Referendum, validat de o prezenta de jumatate plus unu din cei inscrisi pe liste Curtea Constitutionala a decis ca legea prin care s-au facut modificari la articolul 10 din Legea referendumului este constitutionala in masura in care asigura participarea a cel putin jumatate plus unu din numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente.
10 din Legea referendumului promovata de USL este constitutional. ... Nu stim din ce ratiuni, judecatorii CCR au adaugat si formularea "referendumul este valabil daca la el participa jumatate plus unu din alegatorii prezenti pe listele electorale".
Ce legitimitate are un presedinte pentru a carui demitere se pronunta 9 milioane de oameni, dar referendumul nu e validat, fiindca nu s-au pronuntat 9 milioane plus unu?
Majoritatea este "majoritate", cu 50 la suta plus unu, dar ca sa fie "absoluta", cat ar tebui sa fie procentul?
Majoritatea este "majoritate", cu 50 la suta plus unu, dar ca sa fie "absoluta", cat ar tebui sa fie procentul?
Este foarte probabil ca USL sa depașeasca pragul de 50% plus unu dn voturi ceea ce l-ar obliga pe Traian Basescu sa respecte votul popular și sa-l numeasca premier pe Victor Ponta, afirma analistul politic Bogdan Teodorescu, in exclusivitate pentru Inpolitics, el analizand, totodata, și conflictele care se dau in sanul PDL intre diversele grupari rivale.
"Sunt de acord sa-si dea demisia toti parlamentarii care au intrat fraudulos, fara sa ia 50% plus unu din voturi.
PDL va cere alegatorilor sa boicoteze referendumul pentru modificarea Constitutiei Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat la Romania TV ca democrat-liberalii vor cere alegatorilor sa boicoteze referendumul pentru revizuirea Constitutiei, in cazul in care pragul minim de prezenta va fi de numai 30%, asa cum s-a votat astazi la Camera Deputatilor.
google-analytics.com